Nosar upp bra prylar till hemmet

En månad med espressomaskinen


skrivet den 09 jul av Rex the Rottweiler, klockan:11:40

Nu har jag haft min espressomaskin - Nespresso Citiz - i en månad, så jag tänkte skriva lite om detta.

Jag har gjort i genomsnitt 2 koppar per dag och inte tröttnat ännu ;). Och maskinen har inte krånglat på något sätt, annat än att de använda kapslarna ibland fastnar lite lätt om man inte drar upp spaken och tömmer ned dem i tombehållaren direkt. Då är det bara att putta till dem med fingret. 

Jag köpte ett gäng kapslar i Nespressobutiken i bratskvarteren på Biblioteksgatan i Stockholm och har gjort en webborder, som funkade bra. Jag fick en avi i ett kuvert (SMS-avisering anyone?) och fick hämta en kartong på "Posten" (Konsum). 

Häromdagen kom broschyrer m m om vad man kan köpa i webbutiken. Svindyra koppar, skorpor och kapselburkar. Men efter en månad har väl de flesta hunnit köpa sina tillbehör på t ex Ikea, Duka eller Ica? Dessutom betydligt billigare och enklare.

Jag har snöat in på de starkare nespressosorterna, ska det vara ska det vara. Dessutom intresserar koffeinfria, "decaff", mig inte och Lungo är inte jättegott. Så det blir mycket Roma, Arpeggio och Indrya.

En kompis insisterade på att man skulle ha kapslarna i sitt kylskåp men jag tror det går utmärkt att ha dem i rumstemperatur.

Såg min maskin, en grå Citiz för en tusenlapp på Elgiganten. Fast det var i en annons, man vet ju att det som annonseras hos dem inte alltid finns i butik. Sen vet jag inte om 400 kronors-rebaten gäller. Jag fick mina 400 kr insatta på mitt Nespressokonto och har handlat kapslar för dem.


Currently rated 3.0 by 5 people

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed