Nosar upp bra prylar till hemmet

Tips på espressomaskin


skrivet den 04 jun av Rex the Rottweiler, klockan:12:27

Hej och välkommen,

Vi har precis skaffat lite roliga prylar till hemmet och är på gång att skaffa ännu fler. Eftersom man lägger ned ganska mycket tid på att läsa på, leta priser, prata med säljare, köpa och sedan testa prylarna tänkte vi blogga lite om vad vi kommer fram till så att även andra kan dra nytta av våra tips och slutsatser. Det kan handla om allt från dammsugare till grillar, från gräsklippare till bubbelbadkar.

Nåväl, dags att sätta igång - vi börjar med en espressomaskin.

Vi har redan en Moccamaster kaffebryggare och en kaffekvarn från Bosch. Ibland snålar vi och kör med vanligt malt kaffe, ni vet sådana där som man köper i halvkilosförpackningar.

Men så har vi länge gått och suktat efter espresso hemma. Inte som ersättning till det vanliga, hederliga "svenska" kaffet, utan som ett komplement. Man hör hela tiden att en bra espressomaskin kostar åstkilliga tusenlappar, kanske 5000. Sen finns det ju kapselsystemen. Vi tänkte att dessa är lite B, men efter att ha pratat med bl a Kaffemaskinen och Kocken och Bagaren i Göteborg, som ju borde veta, fick vi bekräftat att Nespressos maskiner som kostar en bråkdel är lika bra som de andra, "riktiga" maskinerna. Visserligen kostar kaplarna 3,20 kr/st men bra bönor är inte billiga de heller och håller inte lika länge som en kapsel.

Nespresso har just nu ett erbjudande om att man får 400 kr tillbaka om man köper en maskin. Dessutom hittade vi en liten nätt Citizmaskin på MediaMarkt i Bäckebol, Göteborg, som kostade 1590. Annars kostar maskinerna ungefär samma över allt: runt 2000. Det slutade alltså med att vi fick en espressomaskin för 1190 kr.

 

 

Currently rated 3.3 by 6 people

  • Currently 3,333333/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed