Nosar upp bra prylar till hemmet

Vad tycker jag om min espressomaskin?


skrivet den 08 jun av Rex the Rottweiler, klockan:17:06

Nu har jag testat min espressomaskin - min Nespresso Citiz - några dagar och tänkte berätta vad jag tycker så här långt. Vad är bra och vad är mindre bra?

Maskinen fungerar som den ska. Kaffet blir jättegott och smakar precis lika bra som espresso på bra ställen på stan. Det känns oerhört smidigt att kunna göra en perfekt espresso så här snabbt och lätt. Faktum är att det går fortare att göra en Nespresso-espresso än en mugg med bryggkaffe. När man gör bryggkaffe ska man mäta upp både vatten och kaffe, samt att i alla fall jag brukar ha mjölk och socker i och då ska man mecka med det också. Mellan varje omgång får man byta filter.

När jag nu gör en espresso i stället så doserar maskinen vattnet själv som jag fyller på på morgonen, och kapseln innehåller precis rätt mängd kaffe för en espresso. De använda kapslarna trillar ned i en box som verkar rymma åtminstone 7-8 kapslar (det beror lite på hur de ramlar).

Om man inte tänker hetsdricka sin espresso bör man förvärma koppen och det slipper man ju när man gör bryggkaffe. Man kan antingen köra varmt vatten ur maskinen eller värma den under kranen.

En espresso dricks ju snabbt och även om man gör en dubbel (med två kapslar) så är det hela snabbt över. Inget att ha till frukostmackorna. Det finns Lungo också, i särskilda kapslar. Man tycker på en knapp för stor kopp och får en betydligt större mängd kaffe. Detta var dock inte så gott. Jag kommer varva bryggkaffe i stor mugg, enkel espresso, dubbel espresso och någon enstaka gång Lungo. Man kan ju blanda in mjölk också med en mjölkskummare, men det tänkte jag inte testa än på ett tag. Jag har dessutom bara en liten lattevisp men kanske köper en mjölkskummare längre fram.

Det tar ca en halvminut att värma upp maskinen och bara några sekunder att göra espresson. Ett knapptryck och några ögonblick senare är kaffet klart.

Espressokopparna går givetvis att diska i en diskmaskin.

Det är så snabbt och lätt att göra Nespressokoppar att jag i alla fall nu i början gör flera om dagen till både mig och andra, vilket gör att det här kommer kosta en del då kapslarna kostar 3-4 kr/st. Men vad kostar inte en espresso på café? Hemmakopparna känns plötsligt billiga.


Currently rated 3.0 by 5 people

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed